5 Ituaiga Faavaa e Fa'atutusa ai Lau Mutia Fai

O le fatuina o le togalaau o au miti e aofia ai le tuʻufaʻatasia o elemene eseese.

Atonu e te mana'o e fai se fa'ato'aga e tu'u ai se laulau ma nofoa, ma tu'u ai se tulaga faigata.

E te mana'o avao togalaaumo le malolo i aso mafanafana mafanafana ma mo tamaiti ma fagafao e faʻaoga i le tausaga atoa. O le fa'aleleia o fanua vaivai, e pei o la'au, vao ma la'au, e mana'omia e fa'aola ai so'o se fa'ato'aga.

E mafai fo'i ona e tu'ufa'atasia vaega o vai, fa'ato'aga, moli ma pa teuteu e fa'aopoopo atili i lau fa'ato'aga.

Ae ui i lea, o elemene autu o le tele o togalaau e masani lava o le mutia ma vaega patio.

Ua laki lava i matou i le taulamua i le atinaʻeina ma le tulaʻi mai o mutia gaosia i tausaga talu ai ma le tele o tagata e ona fale i Peretania atoa o loʻo manuia mai le tele o mea lelei e mafai ona aumaia e se mutia faufau.

O se mutia fa'alelei matagofie fa'atasi ma papa fa'alava mata'ina o le ai ai se aafiaga tele i le matagofie o lau togalaau.

O le asō o le a tatou vaʻavaʻai i nisi o ituaiga sili ona lelei o paʻu o le a faʻapipiʻi ma faʻaleleia lau mutia lanu meamata lanu meamata, e ave ai lau togalaau i le isi tulaga.

71

1. Porcelain

Ua i ai se si'itaga tele i le ta'uta'ua mo le pa'a poselana i aso talu ai nei ma mo se mafuaaga lelei foi.

A o'o i le paina, e tusa lava ma le tausiga aupito maualalo e mafai ona e maua.

E faigofie tele ona fa'amama, ma e malosi tele le porselana lelei, e puipuia ai mai le pa.

O le tele o pa'a porcelain o lo'o maua i Peretania o lo'o gaosia i Italia ma o papa ta'itasi e iai le fesuiaiga o 'foliga' i lona mamanu.

E fesoasoani lea e fa'aitiitia le aofa'i o le toe fai fa'ata'ita'iga i lau galuega fa'atino, e maua ai se va'aiga e sili atu ona sa'o mo laina fa'anatura ma laupapa e fa'atusa ai mea e pei o ma'a masani ma laupapa.

E foliga ofoofogia foi. E mafai nei ona e maua le pa'u porcelain e fa'ata'ita'i toetoe lava o so'o se ituaiga o pa ma'a fa'anatura, ae o lona fa'aoga sili ona lauiloa o le fa'aonaponei, fa'aonaponei fa'ato'aga fa'ato'aga, lea e matua olaola ai ona laina mama ma tama'i so'o.

O le Porcelain atonu o la matou fa'ato'aga e sili ona fiafia i ai i le taimi nei ma o le a fetaui lelei i lau mutia fa'afugaga ma avatu ai ia te oe ma lou aiga le fa'ato'aga sili ona maualalo le tausiga.

75

2. Maa oneone Initia

O le ma'a oneone a Initia o se faiga masani o le paina i Peretania mo le tele o tausaga.

O ma'a oneone Initia e masani lava ona maua i ituaiga vela po'o sawn ma e masani ona fa'ata'atia i 'fa'ata'atia' mamanu e fa'aaoga ai papa fa'afefiloi.

O le ma'a oneone ua vaevae e toetoe lava a 'a'ai' e maua ai se foliga fa'anatura ma e fetaui ma le tele o si'osi'omaga fa'ato'aga, ae maise mea tuai.

Sawn sandstone e matua lamolemole foliga e maua ai se foliga faʻaonaponei, mama i soʻo se togalaau.

O se tasi o mea matagofie o le maʻa masani e leai ni papa e lua e tutusa, e tuʻuina atu i lau patio se foliga tulaga ese.

O le maa oneone a Initia e maua i lanu eseese o le mumu, efuefu, pa'u ma le autumn, ma le tele o papa e iai ni mamanu matagofie ma lanu eseese o loʻo tafe i totonu o le maʻa.

Mint fossil Indian sandstone o se tasi lea o ituaiga sili ona matou fiafia i ai o maa oneone Initia, ona o le tele o papa o loʻo i ai fossil e faitau afe ma afe tausaga le matutua.

O le filifilia o se patio oneone a Initia, pe o se tasi o ituaiga faʻaleaga masani poʻo ituaiga sili ona faʻaonaponei, o se manatu lelei, aua o lenei ituaiga paʻu o le a faʻaleleia atili ai foliga o soʻo se togalaau ma foliga matagofie i tafatafa o lau.mutia faufau.

76

3. Papamaa

Ua tumau pea le Slate o se filifiliga lauiloa i Peretania atoa, e tusa lava po o a suiga i faiga i le tele o tausaga.

Ua faʻaaogaina e fai ma mea faufale i Peretania mo le tele o seneturi, aemaise lava mo le taualuga ma le puipui, ona o lona malosi ma le malosi.

E maua i lanu uliuli matagofie, lanumoana, lanu viole ma efuefu e fatu ai se foliga mama faʻaonapo nei.

E malosi tele foi ma umi, lea e avea ai ma mea sili mo le faʻaogaina i fafo.

E pei o le maa oneone a Initia, e masani ona fa'atau le maa i totonu o 'pa'oti o galuega' o lo'o i ai lapo'a eseese o le pa'u o lo'o fa'ata'atia i se 'mamanu fa'afuase'i'. O foliga sili atu faʻaonaponei ma faʻaonaponei e mafai ona ausia e ala i le faʻaogaina o papaʻa taʻitasi.

Afai o loʻo e suʻeina se paʻu lelei e foliga matagofie i tafatafa o lau mutia faʻaofuofu, ona e le toe vaʻavaʻai atu nai lo le paʻu.

77

4. Granite

E pei lava o le paʻu, o le paʻu maʻaʻaʻa o se isi taimi masani ma o se filifiliga lelei mo se faʻatoʻaga togalaau.

E mafai fo'i ona fa'aoga i tulaga fa'aonaponei ma fa'aleaganu'u.

O le Granite o lo'o i ai se natura fa'anatura faigata e avea ai ma filifiliga sili mo patio umi ma auala e tumau i le suega o le taimi.

Speckled i foliga vaaia, o loʻo i ai le tutusa o lanu ma sina fesuiaiga ma e mafai ona faʻaogaina i tulaga eseese.

Matou te fiafia i le feilafi maaleale o pa maamora ma e mautinoa e faʻaleleia atili ai lou foligamutia pepeloma maua ai le tulaga faigata atoatoa mo patio ma nofoaga BBQ.

78

5. Sima

O pa'u pa'u sima e maua i le tele o lanu, fa'ata'ita'iga ma sitaili.

O paʻu paʻu sima e lelei mo i latou o loʻo manaʻo i le tutusa o foliga vaaia, ona o lona natura na faia e le tagata, e mafai ona gaosia taʻitasi e foliga tutusa.

E i ai se fa'ata'ita'iga sima o toetoe lava o ituaiga uma o ma'a fa'anatura e mafai ona e mafaufau i ai ma sili atu nai lo le leai, i se vaega o le tau.

O lona uiga o le pa sima e mafai ona avea ma se filifiliga sili mo le paketi.

Faatasi ai ma le tele o ituaiga eseese o loʻo maua i le maketi pe a oʻo i le pa sima, e mautinoa lava o loʻo i ai se mea mo tagata uma, pe o le fale-fale, faʻaonaponei poʻo se vaʻaiga masani e te manaʻo i ai.

O matou o tagata fiafia tele i pa sima ma e talafeagai lelei lona tulaga i la matou lisi o ituaiga 5 o paʻu e faʻapipiʻi ai lau mutia faʻapitoa.

79


Taimi meli: Sep-29-2024