Strukturen til kunstgress

Råvarene til kunstgresser hovedsakelig polyetylen (PE) og polypropylen (PP), og polyvinylklorid og polyamid kan også brukes. Bladene er malt grønne for å imitere naturlig gress, og ultrafiolette absorbere må legges til. Polyetylen (PE): Det føles mykere, og utseendet og sportsytelsen er nærmere naturlig gress, som er allment akseptert av brukere. Det er det mest brukte råmaterialet for kunstgressfiber på markedet. Polypropylen (PP): Gressfiberen er hardere, generelt egnet for tennisbaner, lekeplasser, rullebaner eller dekorasjoner. Slitestyrken er litt dårligere enn polyetylen. Nylon: Det er det tidligste råmaterialet for kunstgressfiber og tilhører generasjonen avkunstgressfiber.

44

Materialstruktur Kunstgress består av 3 lag med materialer. Grunnlaget er sammensatt av komprimert jordlag, gruslag og asfalt eller betonglag. Grunnlaget må være solid, ikke-deformert, glatt og ugjennomtrengelig, det vil si et generelt betongfelt. På grunn av det store arealet på hockeybanen, må underlaget håndteres godt under byggingen for å hindre synking. Hvis det legges et betonglag, må ekspansjonsfuger kuttes etter at betongen er herdet for å forhindre termisk ekspansjonsdeformasjon og sprekker. Over grunnlaget er det et bufferlag, vanligvis laget av gummi eller skumplast. Gummi har moderat elastisitet og en tykkelse på 3~5 mm. Skumplast er rimeligere, men har dårlig elastisitet og en tykkelse på 5 ~ 10 mm. Hvis den er for tykk, blir plenen for myk og lett å synke; hvis den er for tynn, vil den mangle elastisitet og vil ikke spille en bufferrolle. Bufferlaget må festes godt til underlaget, vanligvis med hvit lateks eller lim. Det tredje laget, som også er overflatelaget, er torvlaget. I henhold til overflateformen til produksjonen er det fluffgress, sirkulært krøllet nylongresstorv, bladformet polypropylenfibertorv og permeabelt torv vevd med nylonfilamenter. Dette laget må også limes til gummien eller skumplasten med lateks. Under konstruksjonen må limet påføres helt, presses tett etter tur, og det kan ikke dannes rynker. I utlandet er det to vanlige typer torvlag: 1. De bladformede fibrene i torvlaget er tynnere, bare 1,2~1,5 mm; 2. Torvfibrene er tykkere, 20~24mm, og kvarts er fylt på den nesten til toppen av fiberen.

Miljøvern

Polyetylen, hovedkomponenten i kunstgress, er et ikke-biologisk nedbrytbart materiale. Etter 8 til 10 år med aldring og eliminering, danner det tonnevis med polymeravfall. I utlandet blir det generelt resirkulert og degradert av selskaper, og deretter resirkulert og gjenbrukt. I Kina kan det brukes som et fundamentfyllstoff for veiteknikk. Dersom tomten endres til annen bruk, skal underlaget bygget av asfalt eller betong fjernes.

Fordeler

Kunstgress har fordelene med lyst utseende, grønt hele året, levende, god dreneringsevne, lang levetid og lave vedlikeholdskostnader.

Problemer under bygging:

1. Markeringsstørrelsen er ikke nøyaktig nok, og det hvite gresset er ikke rett.

2. Styrken på skjøtebåndet er ikke nok eller plenlimet brukes ikke, og plenen svinger opp.

3. Felleslinjen til stedet er åpenbar,

4. Retningen til gresssilkeboligen er ikke regelmessig arrangert, og lysrefleksjonsfargeforskjellen oppstår.

5. Overflaten på stedet er ujevn på grunn av ujevn sandinjeksjon og gummipartikler eller plenens rynker er ikke behandlet på forhånd.

6. Siden har lukt eller misfarging, noe som hovedsakelig skyldes kvaliteten på fyllstoffet.

De ovennevnte problemene som er tilbøyelige til å oppstå under byggeprosessen kan unngås så lenge man er litt oppmerksom og prosedyrene for konstruksjon av kunstgress følges strengt.


Innleggstid: 10-jul-2024