8 landskapsdesigntrender å se etter i 2024

Ettersom befolkningen beveger seg utendørs, med mer interesse for å tilbringe tid utenfor hjemmet i grønne områder, vil store og små, landskapsdesigntrender gjenspeile det i det kommende året.

Og ettersom kunstgress bare vokser i popularitet, kan du satse på at det har en fremtredende plass i både bolig- og kommersielle landskapsarbeid fremover. La oss ta en titt på disse ti landskapsdesigntrendene å se etter i 2022 for å gi deg noen ideer om hvordan du kan oppdatere uterommene dine på måter som ikke bare vil se moderne ut, men som tåler tidens tann.

28

1. Landskapsarbeid med lavt vedlikehold
Etter installasjonen av ny landskapsforming, enten det er for bolig- eller kommersielle formål, er det ikke mange mennesker der ute som ønsker å ta seg av det landskapet regelmessig. Voksende gress må klippes, busker beskjæres og planter vannes for å opprettholde et sunt utseende.

Flyttingen til kunstgress er da rimelig, ettersom det er et landskapsalternativ med lite vedlikehold for de som ikke har tid eller grønn tommel til å bruke mer intrikat landskapsbehandling. Vurder tids- og kostnadsbesparelserkunstgress i et kontorbygg, for eksempel, hvor fokuset bør være på bedriftens produktivitet i stedet for å sikre at plenen er vannet og ryddig.

2. Bærekraftige grønne områder
Landskapsdesign har vært på vei mot det mer bærekraftige i mange år nå, men det er nå ganske tydelig – og sosialt ansvarlig – at ny landskapsform installeres med bærekraft i tankene. Det har vært en overgang til innfødte plantearter, et fokus på måter å bruke organiske plantemetoder på, og innsats for å spare vann ved å bruke kunstgress, spesielt i regioner som Sør-California som er rammet av tørke.
3. Unike designfunksjoner
En god plen vil sannsynligvis aldri gå av moten. Likevel, for de som føler seg mer eventyrlystne, vil landskaps- og hagedesignideer alltid inkludere noen lekne elementer for å legge til intriger til et ellers konservativt grøntområde. Designere vil leke med mønstre, materialer og overflater for å skape funksjonelle og iøynefallende områder. Dette inkluderer blandet landskapsarbeid og kunstgress blandet med stauder eller innfødte planter for å skape bærekraftige, vakre rom.

4. Turf og golf
Kunstgress vil fortsette å vokse som et mer bærekraftig, tørketolerant alternativ for golfentusiaster på både golfbaner og de som ønsker å øve ferdighetene sine hjemme på enkunstig putting green gress. På toppen av vannsparearbeidet her i Sør-California, finner golfere at torv er mer holdbart og attraktivt i det lange løp med mye bruk. Det voksende forholdet mellom kunstgress og golf er kommet for å bli.

5. Landskapsarbeid på et budsjett
Landskapsarbeid er kanskje ikke i forkant av noens sinn hvis budsjettene kuttes hjemme og på jobb, til tross for alle de kjente fordelene med grønne områder. I områder der landskapsarbeid gjør snittet, vil det være et øye for å gjøre det på et budsjett og lete etter måter å kutte kostnader på installasjon av fersk landskapsarbeid og vedlikehold. Mens kunstgress er dyrere foran, er den generelle pleien derfra – tenk på utgifter knyttet til vann, arbeid og generelt vedlikehold – mye lavere med kunstgress. Innbyggere og næringsliv vil utvilsomt vurdere både kort- og langsiktige kostnader med fremtidige prosjekter.

6. Plasser for alle
Med barn som tilbringer mer tid hjemme, har uterom i boliger blitt en familiesak, med leksjoner fra hagearbeid og hagevedlikehold og foreldre som oppfordrer barn til å bruke tilgjengelige uterom. En annen vurdering bør være holdbarheten til grøntarealer, ettersom mer bruk av ethvert rom betyr økt slitasje. Kunstgress vil fortsette å vokse i popularitet som et holdbart alternativ for familier som fokuserer på friluftsliv, siden det tilbyr en langvarig løsning for utendørs lekeplasser og familier med aktive barn og kjæledyr.

7. Hagearbeid
Det foregående året har det vært en økning i interessen for lokale råvarer oghagearbeid hjemmeav flere grunner. Folk leter etter måter å tilbringe tid hjemme på en mer meningsfull måte. Sammenkobling av fruktplanter og grønnsakshager med kunstgresselementer med lite vedlikehold er et alternativ for de som leter etter fleksibilitet i landskapsarbeidet.

10. Blandet landskapsarbeid
Hvis du er interessert i vannsparing, men også elsker utseendet til friske planter eller en voksende hage, vil du være på trend ved å se på blandet landskapsarbeid. Boliglandskap med syntetisk gress kan være svaret for de som søker landskapsdesign som tilbyr fleksibilitet der det teller. Du kan ha en plen med lite vedlikehold med blomstrende planter. Du kan til og med blande kunstige trær med levende busker for et unikt utseende som passer din smak. Landskapsdesignet ditt skal reflektere hva du vil ha ut av det til slutt.


Innleggstid: 18. juni 2024